By - admin

Hogere rankings behalen met SEO? Hier lees je hoe je dit doet!

Heb je een eigen website? Dan wil je natuurlijk dat deze website bekend is onder een zo groot mogelijk publiek. Waarom? Omdat de kans dan groot is dat jouw website veel bezoekers trekt. Niet iedereen slaagt er echter in om veel publiek te trekken. Geldt dit ook voor jou? Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat je een hogere ranking krijgt in de zoekmachines. Voor veel mensen geldt dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Menig eigenaar van een website heeft namelijk geen idee hoe hij/zij een website hoger in de resultaten krijgt. De makkelijkste manier om hiervoor te zorgen is middels SEO. Wil je meer weten over SEO? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk hoe je dit voor elkaar krijgt!

Bepaal op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden
Er zijn genoeg sites in Nederland die niet of nauwelijks aandacht besteden aan zoekmachineoptimalisatie. Bij nieuwe sites wordt dit vaak standaard meegenomen, maar oude sites zijn hier niet op ingericht. Ben je eigenaar van een relatief oude site en wil je hogere rankings behalen met SEO? Dan moet je zelf in actie komen. Voordat je begint is het zaak de markt te onderzoeken. Kijk altijd eerst naar de branche waarbinnen je zelf actief bent. Verkoop je auto-onderdelen via jouw website? Breng dan in kaart waar mensen op zoeken wanneer ze bijvoorbeeld een nieuwe distributieriem of ruitenwissers zoeken. Dit doe je met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Neem de tijd voor dit onderzoek. Een zoekwoordenonderzoek kan betrekkelijk lang duren, maar je hebt er later alleen maar profijt van!

Verwerk de zoekwoorden strategisch in de teksten
Wanneer je de zoekwoorden in kaart hebt gebracht, moet je hier natuurlijk ook nog wat mee doen. Indien je er niets mee doet, blijft jouw website namelijk op dezelfde plek staan in de zoekresultaten. Probleem is alleen dat je als website-eigenaar mogelijk niet weet wat je met de resultaten uit het zoekwoordenonderzoek moet doen. Het is zaak om de belangrijkste zoekwoorden uit het onderzoek te verwerken in de teksten op jouw website. Vaak worden de woorden lukraak in de teksten vermeld. Verstandig? Nee, zeker niet. Je moet de belangrijkste zoekwoorden namelijk op strategische plekken terug laten keren. Noem het zoekwoord bijvoorbeeld in de kop, eerste alinea, tussenkopjes en laatste zin. Overdrijf vooral ook niet met het noemen van het zoekwoord. Indien je het zoekwoord te vaak noemt, ziet een zoekmachine jouw site mogelijk als spam. In dat geval daalt jouw site in de rankings en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Richt je niet alleen tot de voorkant van jouw site
Bij SEO denkt vrijwel iedereen altijd alleen maar aan het optimaliseren van teksten. Dit is inderdaad een onderdeel van SEO, maar er is meer. Zo moet de achterkant van jouw website ook goed ingericht zijn. Bezoekers moeten bijvoorbeeld makkelijk kunnen navigeren. Het gebruiksgemak van jouw website is in dat geval groter en daarmee maak je het bezoekers alleen maar makkelijk. Indien zij niet lang hoeven te zoeken, is de kans groter dat zij iets bij jou kopen. En daarnaast zijn er nog meer zaken die een rol spelen bij SEO. Wil je meer weten over SEO? Hier lees je meer over zoekmachineoptimalisatie. Je vindt hier onder meer informatie over het belang van linkbuilding. Tevens lees je hier of het handig is om SEO uit te besteden aan een professioneel bedrijf.